Aura-Soma

 

Aura-Soma is een kleurentherapie gericht op het verkrijgen van persoonlijke inzichten. Aan de hand van uw keuze, uit de meer dan honderd verschillend gekleurde flesjes, kijkt Praktijk Levenswijze in een sessie van anderhalf uur samen met u naar uw kwaliteiten, talenten, uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden.
Bij een Aura-Soma consult geldt: ‘U bent de kleur die u kiest’.

De grondlegger van Aura-Soma is de Engelse Vicky Wall (1918-1991).
Als apothekersassistente en natuurgeneeskundig therapeut was zij gespecialiseerd in het maken van lotions, crèmes en zalven.

In haar kindertijd bezat Vicky Wall al vermogen om aura’s waar te nemen. Dit vermogen werd sterker toen ze aan het eind van haar carrière door suikerziekte langzaam maar zeker blind begon te worden.

Op een nacht werd ze, zo beschrijft ze in haar autobiografie, als door onzichtbare handen geleid flessen ‘equilibrium’ te maken, zonder te weten waarvoor deze flessen bedoeld waren.

Al snel werd duidelijk dat de kristalheldere oliën, gevuld met plantenextracten en essences een ongekend genezende en vitaliserende invloed uitoefenden op de menselijke aura. De kleurentherapie die zo ontstond, met de kleuren van de regenboog, noemde ze Aura-Soma.

De benaming Aura-Soma komt van aura, het energieveld van het lichaam en van soma, wat het ‘wezen binnen in’ betekent. Samengevoegd betekent Aura-Soma ‘de belichaming van het licht of wezen van licht’. Aura-Soma is holistisch van aard. Dit betekent dat er niet naar een deel wordt gekeken maar naar het totaal van de mens: de samenhang tussen de lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele aspecten 

Aura-Soma geeft op een verassende en bijzondere wijze inzicht en verdieping. Elke kleur heeft zijn eigen trilling en energie en is van invloed op de mens als geheel. Praktijk Levenswijze combineert Aura-Soma met voetreflexzonetherapie en coaching.

In de laatste levensfase kan Aura-Soma ondersteunend werken voor de stervende en zijn of haar omgeving. De geuren, die ook verkrijgbaar zijn in een spray, hebben een rustgevende werking. Bepaalde equilibrium (olie) flessen lenen zich goed voor het zacht inwrijven van de huid om het proces van het grote loslaten te ondersteunen.

badhoevedorp-aura-soma