Ervaringen

Linda, Hoofddorp   –     een gevoel van ruimte en ontspanning   

Ik had al een paar jaar te kampen met een ernstige schildklieraandoening en een hernia.

Er kwam een moment waarop het me allemaal teveel werd. Ik werd depressief en kreeg last van angstaanvallen.

Ik wist niet wat ik kon doen om uit die put te klimmen. Ik wist ook niet wat de oorzaak was dat ik daar beland was. 

In mijn zoektocht naar oplossingen kwam ik voetreflextherapie tegen en vond Lies Kerkstra. 

Zij heeft mij vervolgens enorm geholpen. Al bij de eerste keer was ik verbaasd over de ruimte die ik voelde in mijn borstkas. Er kwam een gevoel van ontspanning en mijn ademhaling werd veel intenser.

Lies heeft mij ademhalingsoefeningen geleerd en quantum-touch. Hiermee kan ik mijzelf weer “open zetten” wanneer ik de druk weer voel toenemen.

Ik verbaas me er nog iedere keer over wat en hoeveel ik voel bij de therapie van Lies. Soms denk ik dat ik dat ik me helemaal goed voel en geen voetreflextherapie nodig heb, maar als ik dan bij haar ben, voel ik hoe de spanning uit mijn lichaam trekt. Spanning die er dus toch zat.


 

Marion, Badhoevedorp   –     Mijn eerste ervaring met Reflexzonetherapie.

Na drie rugoperatie’s, bezoeken aan pijnpolie, ruggenprikken, revalidatieartsen e.d. heb ik besloten ook zelf voor mijn herstel te gaan zorgen. Ik maakte een afspraak met Lies Kerkstra van de Praktijk Levenswijze.
Op de fiets naar Badhoevedorp, overdenk ik mijn afspraak. Wat kan of wil ik mij ervan voorstellen? Ik weet het echt niet. Ik zie het wel.

De kennismaking met Lies was TOP. Zij laat mij rustig alles vertellen en dringt niet aan als ze merkt dat ik niet alles wil vertellen. Dat komt nog wel! Dan laat ze mij uit haar kleurenkast één kleurtje kiezen. Echt een bijzondere ervaring. Maar dat was niet zo moeilijk want het was een prachtige dag met een helderblauwe lucht dus blauw werd de kleur. De behandeling wordt ondersteund door het gebruik van de ‘kleuren en geuren’ (zie website).

Dan gaat ze aan de slag met de voeten, mijn voeten.
Terwijl ik daar rustig en ontspannen op de behandeltafel lig voel ik hoe zij via drukpunten op mijn voeten contact maakt met delen van mijn lichaam. Soms zo sterk dat ik daar hevig op reageer. Rustig vertelt ze alles wat ze doet en waarvoor. De sfeer is vredig, ontspannen en relaxt. Ik mag dat wel, de klik is er. Een wonderbaarlijke ervaring waarvan ik bedenk dat ik er verder mee wil. Kijken wat de volgende keer gebeurt.

Ik ben nu 4 keer geweest en elke keer weer verheug ik mij op de afspraak. Waarom? Ik denk dat het goed is voor mij zelf, voor mijn ontspanning en voor de rust die ik in mijn leven en in mijn lijf wil vinden. Lies helpt mij daarbij en ik ben daar blij mee.
Ik kijk meer naar mezelf, leer meer over mijn doen en laten. En vooral dat laatste moet ik nog leren, omgaan met wat je kunt, maar vooral blijven bewegen en genieten van de energie en de ontspannende werking van de behandeling. Ik ga volgende maand weer!


 

Astrid, Amsterdam        –     Daarna kan ik de hele wereld weer aan.

Ik kom al jaren bij Lies voor mijn voeten en ga altijd met plezier naar haar toe. Door de voetreflex behandelingen is de tinteling in mijn voorvoet verdwenen, heb ik leren ontspannen en ben ik me meer bewust geworden van mijn ademhaling.
Ik vind Lies een lief, open en betrokken persoon. Ze luistert echt, neemt de tijd voor me, geeft me adviezen en helpt me om zelf tot een inzicht te komen.
Na de behandeling ga ik weg met een blij gevoel en kan ik de hele wereld weer aan.


 

Jolanda, Zwanenburg    –     Heilzaam voor mijn herstel na een ingrijpend verlies.

Op zoek naar een alternatieve behandelwijze voor mijn nekklachten na een verkeersongeval kwam ik een aantal jaren geleden bij Praktijk Levenswijze terecht. De voetreflextherapie heeft mijn klachten voorspoedig doen herstellen. Daarnaast bemerkte ik een vooruitgang op een dieper niveau. De combinatie van voetreflex, het intuïtief kiezen van een van de prachtige Aura-Soma flessen en het invoelend vermogen van Lies, zijn heilzaam geweest voor mijn herstel na een ingrijpend verlies. Lies bezit naast haar gedegen vakkennis de kwaliteit om intuïtief te werk te gaan en haar gerichte aandacht maken dat de behandeling telkens ‘maatwerk’ is. Een bezoek aan Praktijk Levenswijze is voor mij een moment van ontspannen, verdiepen en het geeft me nieuwe energie en inspiratie.


 

Rayka, Amsterdam    –     Een puur moment voor mezelf.

Een puur moment voor mezelf. Voetreflexmassage biedt me een goede oplossing om af en toe weer de balans te kunnen vinden tussen mijn gevoel en mijn verstand. Het maakt me ook bewust van eventuele (onbewuste) stressfactoren. De kleuren van Aura-Soma, die ik aan het begin van de behandeling kies, geven ook inzicht over waar ik op dat moment mee bezig ben of wat er bij me speelt. Het helpt me om veel zaken voor mezelf te verduidelijken. Met of zonder muziek, in een ontspannen omgeving, even helemaal tot mezelf komen onder professionele begeleiding van Lies. De nacht na de behandeling is het heerlijk slapen!


 

Ingeborg, Amstelveen     –     Na de behandeling voel ik me ‘ge-reset’.

Als kind masseerde mijn moeder altijd al mijn voeten na een drukke dag om te ontspannen. Toen ik twee jaar geleden van een vriendin hoorde dat ze een fijne voetreflexbehandeling had gehad, was dat voor mij gelijk de rede om een afspraak te maken. Bij binnenkomst was er meteen een klik en stond daar een hartelijke, open, fijne vrouw. Het huis straalt een en al rust en harmonie uit en de behandelruimte is heerlijk. Dat Lies ook kleurentherapie doet, maakt de voetreflex nog uitgebreider. We staan stil bij de betekenis van de kleuren die ik kies en de kleur (en ook de geur) doen mee in de behandeling. Het is eigenlijk een behandeling op maat en voor elk persoon anders. Zo kreeg mijn moeder, die in een ziekteperiode zat, een andere behandeling die specifiek op haar was afgestemd. Ik kies meestal voor een ontspannende behandeling en ik kan me ook volledig bij Lies ontspannen. Na afloop worden de gevoelige delen, als die er zijn geweest, besproken. Na de behandeling voel ik me ‘ge-reset’ en denk ik altijd: Ik moet vaker gaan!


 

Marie, oosten van het land     –     Rust in mijn lijf, de motor is weer opgeladen

Van de voetreflex vind ik het prettig dat ik even gedwongen word me te concentreren op wat zich in mijn voeten en de rest van mijn lichaam afspeelt. De reiki-behandeling die Lies me daarna geeft, heeft een heel ander effect: binnen de kortste keren zak ik weg in een soort niemandsland, ook heel prettig. Daarna voel ik rust in mijn lijf; de motor is weer opgeladen. Dat is één deel van het verhaal. Het andere deel is Lies haar uitstraling en de sfeer die zij creëert: rust en veiligheid; en de magie van haar handen. Dat alles bij elkaar maakt dat ik nog altijd kom, ook al woon ik sinds jaren ver van Praktijk Levenswijze vandaan.


 

Jolanda, Amsterdam     –     Aandacht en rust voor jezelf onder professionele begeleiding .

Jaren geleden ben ik bij Lies Kerkstra van Praktijk Levenswijze terecht gekomen. Ik was op zoek naar een manier om op een natuurlijke wijze mijn blokkades in mijn lichaam op te heffen. In voetreflexzonetherapie heb ik dit gevonden. Naast de voetreflexmassage is zij ook gespecialiseerd in kleurentherapie van Aura-Soma. Door middel van het kiezen van een kleur die jou op dat moment aanspreekt wordt de voetreflexmassage aangevangen. Door het gebruik van de olie in die kleur en de voetreflex massage wordt je lichaam weer in balans gebracht. Ik zou het iedereen willen aanraden. Een moment van aandacht en rust voor jezelf onder professionele begeleiding!


 

Harriëtte, Amersfoort    –     Aura-Soma geeft je zoveel inzicht in wie je bent.

Al enige tijd ben ik op zoek naar wat ik nu kan gaan doen in mijn leven, daar er veel is en gaat veranderen. Zwanger van mijn eerste kindje, baan die wegens overheid wordt weg bezuinigd, ga zo maar door. Ondertussen wist ik wel dat ik iets met mijn creativiteit wilde gaan doen. Iets met kleur(en), want dat speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik had net ons huis helemaal kleurrijk ingericht. Wat een groot succes was geworden. Maar merkte wel dat ik wat hulp binnen mijn zoektocht kon gebruiken om het wat concreter te maken. Via een goede vriendin kwam ik bij Lies Kerkstra terecht voor een sessie met Aura-Soma. Een sessie met kleuren flesjes, zoals ik het noem.

Wat een bijzondere ervaring was dat. Het is ontzettend bijzonder om te merken wat de kleurenflesjes je allemaal kunnen vertellen. Uiteraard met de begeleiding van Lies erbij, geeft het je zoveel inzicht in wie je bent, waar je voorstaat en waar je naar toe wilt werken. Het leuke is dat als ik nu in mijn huis rond kijk, ik ook de kleuren terug zie uit de gekozen flesjes. Het is bijzonder om de samenhang te zien. Van hetgeen je onbewust al om je heen creëert en dan door zo’n sessie je helemaal duidelijk wordt. Het is dan ook echt een groot cadeau aan jezelf om een Aura-Soma sessie bij Lies te ondergaan.

Praktijk Levenswijze is gevestigd in Badhoevedorp en goed bereikbaar vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Lijnden, Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Boesingheliede, Vijfhuizen en Rijsenhout. Een goede keus als het gaat om Voetreflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Coaching, Holistisch – kijkend naar het geheel, imaginatie, visualisatie, ontspanning, bewustwording van lichaam en geest, inzichtgevend, betere ademhaling, contact maken met je lichaam en de pijn, stimuleren van het zelfhelend vermogen, bevorderen van het zelfvertrouwen, bewustwording van je eigen innerlijke kracht, schouderklachten, nekklachten, rugklachten, burn-out, stress, darmklachten, neuropathie in de voeten, hoofdpijn en verstopte neusbijholte en overgangsklachten.