Kleurenpunctuur

 

Kleurenpunctuur, ontwikkeld door Peter Mandel, combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Afhankelijk van de analyse en de klacht worden specifieke kleuren kortdurend op verschillende punten of reflexzones op de huid bestraald/beschenen. Hiervoor wordt een lichtpen gebruikt waarin verschillende gekleurde glasstaafjes passen. Gekleurd licht bevat informatie.

Het belangrijkste doel van de kleurenpunctuur is het ondersteunen van de gezondheid en om blokkades in de informatiestroom binnen het lichaam op te laten lossen, waardoor ook de oorzaak van de pijn of het ongemak wordt opgeheven.

Behandelingen met licht en kleur hebben een preventieve werking. Het helpt je meer bewust te worden van de innerlijke wijsheid van je lichaam, zodat je al in een vroeg stadium signalen opvangt dat er iets ‘scheef’ zit en daarop adequaat kunt reageren door je leefpatroon aan te passen.

Peter Mandel’s denkmodel is holistisch en verwant aan de natuur- en de Chinese geneeskunde. De mens wordt gezien als onderdeel van de natuur en van de kosmos en als één geheel: lichaam, ziel en geest. Meridianen en acupunctuurpunten vormen het energetische netwerk binnen het lichaam.

Cellen communiceren via licht (biofotonen) dat ze uitstralen, zoals Dr. Popp ontdekte in de jaren ’70. Met een Kirlianfoto kan de zwakke lichtstraling van vingertoppen en tenen worden vastgelegd. Via licht- en kleurimpulsen kunnen we deze communicatie tussen de cellen verbeteren en obstakels opheffen.

De basis lichtset waarmee gewerkt wordt in de Kleurenpunctuur bestaat uit 7 kleuren; rood, oranje, geel, groen, blauw, violet en turquoise. Iedere kleur heeft een eigen specifieke frequentie of golflengte.

Voor een uitgebreide uitleg over de kleuren verwijs ik naar de site van Kleurenpunctuur.nl van Praveeta Timmerman in Amsterdam, bij wie ik de opleiding tot kleurenpunctuur-therapeut heb gevolgd.

Licht is leven

 

‘Licht is leven. Dit is geen geloofssysteem maar iets dat door de wetenschap wordt bevestigd. In het bijzonder speelt licht een rol in de communicatie tussen de cellen in het lichaam, en ziekte treedt op wanneer de cellen niet langer dezelfde taal kunnen spreken. Licht geven aan het lichaam heeft een resonantie-effect, zodat cellen weer dezelfde taal kunnen spreken en zo het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen’. Peter Mandel

Aura-Soma van Vicky Wall

 

In 2000 startte ik met mijn praktijk Levenswijze en daarmee ook met Aura-Soma, een kleurentherapie uit Engeland.

Naast de Kleurenpunctuur ondersteunen de geuren van Aura-Soma nog altijd de voetreflexzonetherapie.

Klik hier voor meer informatie over Aura-Soma.

Praktijk Levenswijze is gevestigd in Badhoevedorp en goed bereikbaar vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Lijnden, Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Boesingheliede, Vijfhuizen en Rijsenhout. Een goede keus als het gaat om Voetreflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Coaching, Holistisch – kijkend naar het geheel, imaginatie, visualisatie, ontspanning, bewustwording van lichaam en geest, inzichtgevend, betere ademhaling, contact maken met je lichaam en de pijn, stimuleren van het zelfhelend vermogen, bevorderen van het zelfvertrouwen, bewustwording van je eigen innerlijke kracht, schouderklachten, nekklachten, rugklachten, burn-out, stress, darmklachten, neuropathie in de voeten, hoofdpijn en verstopte neusbijholte en overgangsklachten.