Lies Kerkstra

 

Lies Kerkstra (1956) begon door haar grote reisinteresse haar loopbaan als stewardess bij de KLM. Na de afronding van haar studie ging zij werken als maatschappelijk werker voor dak- en thuislozen bij het Leger des Heils in de rosse buurt van Amsterdam. Hierna werkte ze een aantal jaar als personeelsadviseur.

Na een crisis in haar leven koos zij vanuit haar hart om opnieuw te werken in de hulpverlening. Dit keer als vrijwilliger in de terminale-palliatieve zorg en als thuisbegeleider bij de Amstelring. Naast haar werk startte zij in het jaar 2000 haar eigen praktijk Praktijk Levenswijze. Hierdoor kreeg ze de mogelijkheid om al haar ervaringen te bundelen en vanuit een holistische visie met mensen te gaan werken.

Naast haar basisopleiding HBO Maatschappelijk Werk heeft zij vele andere opleidingen gevolgd, waaronder: Reflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Aura-Soma Practioner in Engeland, een vijfjarige opleiding Jungiaanse psychologie bij Karen Hamaker-Zondag en diverse intensieve trainingen rondom stervensbegeleiding en spiritualiteit bij onder andere Christine Longaker.

Elisabeth K├╝bler-Ross, Vicky Wall en Sogyal Rinpoche zijn de grote inspiratiebronnen voor Lies Kerkstra in haar werk met mensen. Net zoals haar inspiratiebronnen, is het stervensproces een onderdeel van het leven waar ze sterk vertrouwd mee is geraakt. Het vroege overlijden van haar moeder en de begeleiding van haar stervensproces thuis, vormt voor Lies de motivatie om een bijdrage te willen leveren aan het verhogen van de levenskwaliteit voor mensen in de laatste levensfase.

Praktijk Levenswijze is gevestigd in Badhoevedorp en goed bereikbaar vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Lijnden, Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Boesingheliede, Vijfhuizen en Rijsenhout. Een goede keus als het gaat om Voetreflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Coaching, Holistisch – kijkend naar het geheel, imaginatie, visualisatie, ontspanning, bewustwording van lichaam en geest, inzichtgevend, betere ademhaling, contact maken met je lichaam en de pijn, stimuleren van het zelfhelend vermogen, bevorderen van het zelfvertrouwen, bewustwording van je eigen innerlijke kracht, schouderklachten, nekklachten, rugklachten, burn-out, stress, darmklachten, neuropathie in de voeten, hoofdpijn en verstopte neusbijholte en overgangsklachten.