Quantum-Touch

 

Quantum-Touch is een healing-methode ontwikkeld door Richard Gordon. Het kan pijn verminderen, verlichting geven of zelfs pijn en ongemak opheffen. Het kan zowel helend werken bij fysieke als ook bij emotionele pijn.

Deze helende methode kan met of zonder aanraking worden gegeven, dus ook op afstand. De behandelaar biedt door intentie, liefdevolle aandacht en een bepaalde ademhalingstechniek een hogere frequentie/trilling aan. Soms ervaart degene die behandeld wordt warmte, tinteling, doorstroming of (diepe) ontspanning. Maar ook als er niets wordt gevoeld, activeert Quantum-Touch het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is uiteindelijk de intelligentie van het lichaam van degene die behandeld wordt, die de healing leidt. De ontvanger is dus zijn of haar eigen healer! Het is zijn of haar lichaam dat de genezing tot stand brengt en gaat ervaren hoe alles met alles verbonden is.

Bij een behandeling Quantum-Touch wordt meestal begonnen met het uitlijnen van het lichaam. De behandelaar legt haar handen op de heupen van degene die behandeld wordt en vervolgens op het heiligbeen. De heupen vormen de fundering die de structuur erboven draagt en is het eindpunt van de wervelkolom. Vervolgens op het voor- en achterhoofd, hals en nek. Een kleine scheefstand in de heupen kan verschillende klachten in het lichaam geven. Het uitlijnen kan hier al verlichting brengen.

Er kunnen verschillende technieken bij Quantum-Touch ingezet worden. Quantum-Allergy, bij allergische reacties, Self Created Health om dieper door te werken en bewust te worden van blokkerende gedachten en patronen, Quantum-Share waarbij alle voorgaande technieken samenvallen tot een geheel.

Het beschrijven van deze energetische methode valt niet mee. Hoe geef je de juiste woorden aan gevoelens, sensaties en healing zonder zweverig te worden? Quantum-Touch is een methode die je het beste zelf kan ervaren om te voelen wat dit voor je kan doen.

Praktijk Levenswijze biedt Quantum-Touch ook aan in combinatie met Voetreflexzonetherapie.

Hoe kwam Quantum-Touch op mijn pad?

Jarenlang zat ik op yoga bij mijn lerares Alexandra. Nog altijd hoor ik haar stem als ik op mijn rug ga liggen: ‘over je zij op je rug, spaar je rug, wees zuinig op je lichaam.’ Nadat ze op hoge leeftijd was gestopt met lesgeven hielden we contact. We deelden onze passie voor spiritualiteit, het onzichtbare, Sjamanisme en healing. Tijdens mijn laatste bezoek vertelde ze mij dat ze niet lang meer te leven had. Ze nodigde mij uit bij haar boekenkast en zei: ‘Zoek maar uit wat je aanspreekt en neem de boeken die je wil met je mee. Schroom niet, ik laat ze los en geef ze graag door.’

De zwarte rug met Quantum-Touch 2.0 van Richard Gordon trok mijn aandacht. Ook al keek ik alle rijen door, steeds opnieuw werd mijn aandacht naar dit boek getrokken. ‘Neem het mee’, spoorde Alexandra mij aan, ‘ik geef het je met liefde.’

En daar waar ik afscheid nam van Alexandra, die een bijzondere betekenis had in mijn leven, opende zich een nieuw venster: de helende energie van Quantum-Touch.

Nadat ik het boek gelezen had, ging ik op zoek naar een cursus voor deze methode. Die vond ik bij Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst van www.qtouch.nl

De eerste dag begon met een theoretische uitleg en al snel gingen we zelf aan de slag. Wat moest ik hiervan denken? Kan pijn wel zo snel verdwijnen door er alleen twee handen op te leggen? Ik had al ruim een half jaar last van een pijnlijke hiel, had van alles geprobeerd, maar niets hielp. Ik gaf dit aan bij mijn oefenmaatje en dat werd de plek waar zij haar handen oplegden. Al snel voelde ik warmte, zeer aangename warmte en na vijf minuten liet ze los en ging ik een stukje lopen. Voelde ik het echt niet? Of was dit suggestie? Hoe dan ook de pijn was weg en bleef weg.

Hier wilde ik meer van weten en ging in razend tempo door alle modules heen en deed examen waarna ik me officieel Quantum-Coach kon noemen. Wat mij vooral trekt aan deze methode is dat iedereen het kan en dat we onszelf of een ander kunnen helpen zonder dat we daarbij kostbare hulpmiddelen nodig hebben. Alleen onze handen, ademhalingstechniek, bewust aanwezig zijn en het opwekken van liefdevolle energie (hartenergie) is voldoende om ontspanning en veelal ook heling te kunnen brengen. Quantum-Touch activeert het zelf herstellend vermogen, hetzelfde principe geldt ook bij Voetreflexzonetherapie en Kleurenpunctuur.

Alle drie de methodieken zijn goed combineerbaar en in mijn praktijk bespreek ik samen met de klant welke methodiek of combinatie het meest passend is. Ik ben iedere keer weer verwonderd hoe activering van het zelfhelend vermogen werkt, hoe degene die behandeld wordt zich meer bewust wordt van het eigen lichaam, er beter naar leert luisteren, kan aangeven wat nodig is en na de behandeling verlichting mag ervaren.

  

‘Niets is meer beperkend dan onze overtuigingen.

Wat ons doet stil staan is ons eigen beperkte geloof in wat we kunnen.

Onze mogelijkheden zijn eindeloos, alleen wij zijn ons dat niet bewust.’

Richard Gordon

Praktijk Levenswijze is gevestigd in Badhoevedorp en goed bereikbaar vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Lijnden, Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Boesingheliede, Vijfhuizen en Rijsenhout. Een goede keus als het gaat om Voetreflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Coaching, Holistisch – kijkend naar het geheel, imaginatie, visualisatie, ontspanning, bewustwording van lichaam en geest, inzichtgevend, betere ademhaling, contact maken met je lichaam en de pijn, stimuleren van het zelfhelend vermogen, bevorderen van het zelfvertrouwen, bewustwording van je eigen innerlijke kracht, schouderklachten, nekklachten, rugklachten, burn-out, stress, darmklachten, neuropathie in de voeten, hoofdpijn en verstopte neusbijholte en overgangsklachten.