Levensprocessen die zich hebben vastgezet worden door voetreflexzonetherapie weer in beweging gebracht. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan, wordt als pijnlijk ervaren tijdens de behandeling. De pijnlijke plek in de voet ontstaat, doordat de doorstroming wordt geblokkeerd. Hierdoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen en ontstaan er afvalstoffen.

Door de plek te masseren worden de afvalstoffen afgevoerd en verdwijnt de pijn in de voet. Je kunt het zien als een “reinigingskuur”. Het bloed dat weer stroomt, geeft je lichaam nieuwe kracht en energie. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door de voetmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Voetreflexzonetherapie is goed te combineren met andere therapie├źn. In situaties van spanning, angst of pijn kan het verzachtend en herstellend werken.

De voetreflexzonetherapie is een methode die je lichaam aanzet tot zelfgenezing. Bij iedereen kan deze therapie worden toegepast. Dus ook indien je geen klachten hebt, zul je ervaren dat het een weldadige uitwerking heeft. Je voelt weer grond onder je voeten.