Voetreflexzonetherapie

 

Praktijk Levenswijze past Reflexzonetherapie zowel ter ontspanning, preventief als aanvullend op de reguliere gezondheidszorg toe bij fysieke en/of mentale klachten. Tevens kan Reflexzonetherapie ingezet worden bij begeleiding van mensen in hun laatste levensfase.
Door te werken op de zones die zich onder andere op de voetzolen bevinden, wordt herstel met de corresponderende lichaamsdelen bevorderd.

Tijdens de eerste behandeling brengt Praktijk Levenswijze, in overleg met u, in kaart wat de klachten zijn en welk behandelplan het beste past.

Wat houdt reflexzonetherapie in?

 

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op de bestaande verbinding tussen enerzijds de reflexpunten op handen, voeten en oren, en anderzijds de organen, klieren en weefsels.

Elk deel van het lichaam correspondeert met een bepaalde zone op de voet, waarbij de meeste zones/reflexpunten zich op de voetzool bevinden. Door de reflexpunten te bewerken met de handen, en dan vooral met de duim, worden blokkades opgeheven en kan de energie in het corresponderend deel van het lichaam weer vrij stromen. Zodoende verbetert de doorbloeding in het lichaam en de afvoer van afvalstoffen.

Niet alleen de stofwisseling in de lichaamscellen verbetert, ook het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Reflexzonetherapie is gebaseerd op een holistische benadering: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen één geheel. Tijdens de behandeling kijkt Praktijk Levenswijze daarom niet alleen naar uw lichamelijke klachten, maar ook naar de samenhang met mentale, emotionele en spirituele aspecten. De behandeling richt zich op de gehele mens en niet uitsluitend op de klacht.

Wat kan Reflexzonetherapie u bieden?

 

Reflexzonetherapie, in de volksmond ook wel voetreflex genoemd, wordt aanvullend op de reguliere gezondheidszorg toegepast en heeft een preventieve werking. Aangezien een behandeling een sterk ontspannend effect heeft, kan ze tevens worden toegepast bij stressgerelateerde klachten of zelfs puur ter ontspanning.

Reflexzonetherapie is geschikt voor mensen van elke leeftijd en voor allerlei soorten gezondheidsklachten, zoals: hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugpijn, gewrichtspijn, spijsverteringsklachten, vermoeidheid en stress.

Bij de eerste behandeling neemt Praktijk Levenswijze een anamnese af. Hiermee worden de persoonlijke gegevens, de klachten, de vroegere aandoeningen en hun behandeling en de algemene conditie vastgelegd.

Daarna worden alle reflexpunten één keer behandeld en wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Gewoonlijk zijn er drie behandelingen nodig om te bepalen of reflexzonetherapie voor u succesvol is.

De behandeling kan worden ondersteund door Kleurenpunctuur en de ‘kleuren en geuren’ van Aura-Soma.

De historie van reflexzonetherapie

 

Zo’n 5000 jaar geleden werden er in India en China al mensen behandeld door het uitoefenen van druk op bepaalde punten van het lichaam, waaronder de voeten, om zo de werking van organen gunstig te beïnvloeden. In Egyptische graftomben zijn afbeeldingen gevonden die een behandeling aan voeten en handen laten zien.

Begin 1900 ontdekte Dr. W.H. Fitzgerald (1872-1942), een Amerikaanse keel-, neus-, en oorarts deze behandeling. In 1917 kwam zijn boek Zone Therapy uit, waardoor voetreflexzonetherapie bekendheid kreeg.

Eunice Ingham werkte de methode verder uit en bracht haar uitgebreid in kaart. In 1938 verscheen haar boek Stories the feet can tell uit en later Stories the feet have told. Haar neef Dwight C. Byers zette haar werk voort en richtte het National and International Institute of Reflexology op. Via Hanne Marquardt in Duitsland en Mevr. D.E. Bayly in Engeland kwam in de jaren 60 de voetreflexzonetherapie naar Europa.

Praktijk Levenswijze is gevestigd in Badhoevedorp en goed bereikbaar vanuit Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, Lijnden, Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Boesingheliede, Vijfhuizen en Rijsenhout. Een goede keus als het gaat om Voetreflexzonetherapie, Kleurenpunctuur, Quantum-Touch, Coaching, Holistisch – kijkend naar het geheel, imaginatie, visualisatie, ontspanning, bewustwording van lichaam en geest, inzichtgevend, betere ademhaling, contact maken met je lichaam en de pijn, stimuleren van het zelfhelend vermogen, bevorderen van het zelfvertrouwen, bewustwording van je eigen innerlijke kracht, schouderklachten, nekklachten, rugklachten, burn-out, stress, darmklachten, neuropathie in de voeten, hoofdpijn en verstopte neusbijholte en overgangsklachten.